4 juli 2010
Premiär för min nya Kitchenaid
Chockladmuffins ca 15 st (jag gjorde mimimuffins och då blev det 24 st)
100 margarin
2 ägg
2,5 dl socker
1,5 tsk vaniljsocker
1 krm salt
4 msk kakao
2 dl vetemjöl
0.5 tsk bakpulver
Smält fettet och låt det svalna. Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt de övriga ingredienserna. Blanda till sist i matfettet.
Tänk på att inte fylla formerna mer än 3/4 del
200 grader i ca 10 min
receptet kommer från: "sju sorters kakor" 2005, 92:a utgåvan
Toppingen är egentligen tänkt till macarons och har jag lånat från Mia Öhrn:
Hallonkräm
125 g vit choklad
50 g färska eller frysta och tinade hallon
2 msk vispgrädde
Eventuellt några droppar röd hushållsfärg
Till sist så la jag på några fina skogshallon och lite riven vitchoklad
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar