Recept: Röd pesto
Ingredienser:
En burk (Icas) soltorkade tomater (det är mest storleken på burken jag är ute efter)
En kruka färsk persilja (jag vet att många föredrar basilika men jag tycker detta blir godare)
2-3 vitlöksklyftor (eller fler om man gillar det)
En näve med sötmandel (eller mer om man gillar det, du kan byta detta mot pinjenötter men det blir dyrare)
Olivolja efter behov
salt och peppar
evt. parmesanost riven
Töm hela burken med soltorkade tomater samt oljan som följer med i en bunke. Tillsätt allt det övriga också. Klipp av det mesta från persiljan det gör inget om det kommer med stjälkar. Ta fram stavmixern och mixa allting till en slät och fin massa, tillsätt eventuell extra olivolja om du vill ha en lösare pesto, lite vatten funkar också. Massan ska dock vara "klickbar" ej "såsig". Du kan också göra allt i en matmixer.
Serveras gärna till grillad, pasta eller annat som är gott. Jag brukar servera detta till köttfärsbiffar och klyftpotatis eller grillade rotfrukter.
Ett tips om du har en klick pesto kvar är att klyfta potatis och spä ut peston med olivolja för att sedan blanda ner potatisen i detta. Kör in allting i ugnen så att potatisen får en knaprig yta. Servera med en fräsch sallad och nånting annat gott.
2 kommentarer:
Nej!!!!!!!!!!!
Har du avslöjat vår biljett till rikedom frugan?!=)
Smaskens, detta ska prövas omgående i kvall, hälsar Helena.
Du är en verklig matlagare.
Skicka en kommentar